+36 20 36 91 829

nemethha@gmail.com

Bemutatkozás

NÉMETH HAJNAL AURÓRA

MŰVÉSZ

Sok művészeti ágban alkotok: szobrokat, installációkat készítek, színházi és fesztivál díszleteket tervezek, kivitelezek, performanszokat rendezek, egyedi ékszer és ruha kollekciókat hozok létre, üvegablakokat festek.

Alkotásaimban az iparművészet, a képzőművészet, a klasszikus üvegfestészet és a magyar népművészet elemei is visszaköszönnek. 

 

Szeretném megőrizni a múltunk értékes darabjait, miközben átformálom őket a mai világ számára is érthető, hordható, befogadható alakba. Folyamatosan kutatom, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, úgy hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de én is hozzátegyem a saját kézjegyemet.

 

Az Aurora FolkGlamour projektemben autentikus magyar népviseleteket és ezek újragondolásából született ruháimat és ékszereimet mutatom be fotókon. Szeretném elérni, hogy azok az emberek, akik nem ismerik, nem merik viselni a magyar viseleteket, kedvet kapjanak, hogy a plázákban vett ruhákkal is lehet kombinálni ezeket a darabokat és beilleszthetőek a mindennapjainkba.